A Dow Jones ipari átlagindexe 0,8 százalékot süllyedt 11 193 pontig, az S&P 500 mutató 1,2, a Nasdaq pedig mintegy másfél százalékkal ereszkedett lejjebb a nap folyamán.

A mutatók igencsak vérszegény produkciót nyújtottak a héten, múlt péntekhez képest körülbelül 2 százalékkal gyengülve.

A kereskedést befolyásoló hírek között első helyen kell említeni a kínai gazdasággal kapcsolatos értesüléseket; az ázsiai országban állítólag az ingatlanpiacon és a monetáris politikában is szigorításra készülnek, ami nemcsak a kínai, hanem a globális gazdaságot is lassíthatja.

Emellett az európai adósságválság sem javított a hangulaton, de fordulatot a Reuters és a Michigani Egyetem vártnál jobb amerikai fogyasztói hangulatindexe sem hozott.

A szektorok között a nyersanyag- és energiacégek az egyik legmeredekebb gyengülést produkálták.

A nyersolaj jegyzése is jelentősen, 3 százalék körüli mértékben hanyatlott, ami az elmúlt hónap legkomolyabb süllyedése - hasonlóan mozgott az arany árfolyama is.

Az egyes társaságok között a nem egyértelműen kedvező eredményeket jelentő Disney masszív drágulással tudott zárni; míg a Boeing egy leminősítés hatására is a Dow egyik legrosszabbul szereplő tagja lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!