A részvénypiac forgalma 5,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, a Budapesti Értéktőzsde szerdán felülteljesített a nyugat-európai és az észak-amerikai tőzsdékhez képest.

Hozzátette, a forgalom rendkívül alacsonyan alakult, a részvények közül egyedül az OTP-nél látszik értelmezhető forgalom.

Az OTP árfolyamának emelkedését továbbra is a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése segítette, a Mol részvényeire pedig kedvezően hatott az olajárak alakulása - tette hozzá a vezető elemző.

A Mol 48 forinttal, 2,05 százalékkal 2386 forintra erősödött, 695,0 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,40 százalékkal 15 900 forintra nőtt, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,94 százalékkal 422,50 forintra csökkent, forgalma 35,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,31 százalékkal 7990 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3922 ponton zárt szerdán, ez 14,93 pontos, 0,38 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!