Gyengén kezdték a hetet az ázsiai tőzsdék, amiben szerepet játszott a vártnál gyengébb pénteki amerikai munkanélküliségi adat - írja a Marketwatch. Nem sokkal zárás előtt a japán Nikkei index 0,6 százalékos mínuszban állt, a Hang Seng 0,17 százalékot gyengült péntek óta, azonban a sanghaji börze indexe rácáfolva a többiekre, 0,9 százalékkal emelkedni tudott.
Japánban a fogyasztói hitelezéssel foglalkozó társaságok részvényeinek árfolyama jelentősen növekedett, míg az olajpapírok estek az alacsonyabb nyersolaj árak miatt. A Hong Kong-i tőzsde a pénteki erős zuhanás után emelkedni is tudott nap közben, amiben közrejátszott a China Mobile 1,8 százalékos és a New World Development 1,6 százalékos erősödése, azonban a pénzügyi vállalatok papírjai kevésbé muzsikáltak jól: a HSBC részvényei 1 százalékkal gyengültek. A befektetőknek várhatóan szükségük van némi időre ahhoz, hogy várakozásaikat összhangba hozzák a gazdasági fellendülésről szóló adatokkal - magyarázza egy szöuli elemző a gyenge hétkezdés okait. Azonban amíg a kormányok tartózkodnak attól, hogy befejezzék a gazdaságösztönző lépéseket, addig a piacok továbbra is emelkedni fognak - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!