Gyenge zárás Nyugat-Európában

A vezető nyugat-európai börzéken az ECB és a Bank of England vártnak megfelelő kamattartása nem sok vizet zavart, az indexek gyengüléssel zárták a napot.
NAPI, 2010. március 4. csütörtök, 18:55
Fotó:

A Footsie 0,1 százalékkal 5527, a CAC-40 0,4 százalékkal 3828, a DAX ugyanennyivel 5795 pontra sülyledt.

Londonban az FTSE-100 index kosarában a legnagyobb nyereséget a hat százalékkal dráguló Schroders részvényei mutatták fel, miután az alapkezelő nyereségének 24 százalékos növekedéséről számolt be. A bankpapírok szintén a nyertes oldalra kerültek, miközben az Aviva biztosító hiába fordította 1,32 milliárd fontos pluszba éves eredményét, részvényei 2,6 százalékkal estek. A biztosítók Frankfurtban sem tartoztak a befektetők kedvencei közé, de gyengültek az autógyártók papírjai is. Párizsban a Peugeot lett a nap nyertese, 2,7 százalékos többlettel, míg az ellenkező irányban ugyanekkora elmozdulást felmutató GDF Suez a nap vesztese címet érdemelte ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK