A délelőtti csekély mozgás - amikor az euróval szemben 308,7 volt az alja- után délután volatilis volt a forint és egészen a 310,95-ös szintig szaladt el, jelenleg pedig a 310 körül jár - számolt be a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank Zrt. devizapiaci üzletkötője.

Ma kevés hír érkezett, a régióval együtt mozgott a magyar deviza. Véleménye szerint az ukrán hírek - miszerint már bankpánik kezd kialakulni az országban - nem befolyásolják a forint árfolyamát, mivel a befektetők megtanulták külön kezelni a régiót. A forint jelenleg a mostani szinteken "aljépítést" végez - fogalmazott a szakértő. Úgy látja, hogy a következő időszakban - többek közt az alacsony alapkamat és a jegybank toleranciája miatt - egy-egy rossz hír hatására könnyen eljöhet újra a 312-315-ös euróárfolyam.

Egy dollárért jelenleg 226,7-226,8 forintot kell adni, a euró/dollár keresztárfolyam a 1,3670-es szintnél tartózkodik, míg a svájci frank 254,05 forintba kerül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!