Elképesztően szerény aktivitás mellett különösebb ok nélkül gyengült a forint a bankközi devizapiacon szerdán - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Kolba Miklós hozzátette: kisösszegű üzletkötésekkel egészen 272,50 körüli szintig emelkedett az euró jegyzése, négy óra tájban ennél egy forinttal lejjebb állt a kurzus, míg a dollár egységével 217, a svájci frankéval 183 forinton kereskedtek. Az amerikai deviza egyébként - az október 23-ai kiugrástól eltekintve, amikor is az euró 285 forintig szaladt a hazai szünnapon - 2006 nyara óta nem volt ilyen drága, mint most.

A feltörekvő piaci devizák gyengülését részben a dollár erősödése magyarázhatja - az euró kurzusa 1,2520-ra süllyedt. A régión belül a forint ugyanakkor nem mozgott együtt a többiekkel, hiszen míg korábban az általános gyengülés közepette a hazai fizetőeszköz tartotta magát, addig a térségbeli devizák mérsékelt korrigálása mellett délnek vette az irányt a magyar valuta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!