A múlt hetihez hasonlóan volatilis a piac, az árfolyam ide-oda csapkod, de a forgalom nem erős - jellemezte a hétfő délelőtti helyzetet Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: az euró forintjegyzése 259,50-261,50 között ingadozik, fél 11 tájban 261,30 volt az ár. A nap folyamán a péntekinél valamivel feljebb, 259-263 között alakulhat az euró kurzusa. A hangulat világszerte rossz, a Bear Stearns szinte az utolsó pillanatban történt megmentése mellett a hétvégi budapesti zavargások híre már nem is igen hatott. Az amerikai fizetőeszköz eközben látványosan gyengül, az euró közel van az 1,58-as szinthez - megfordult korábban 1,59 felett is -, a svájci frank pedig drágább, mint a zöldhasú: előbbi 168,50, utóbbi 165,50 forinton forgott. A jenhiteleseknek rossz hír, hogy a távol-keleti szigetország devizája erősödött, a dollár jenkurzusa a 100-as szint alatt, 97,08-on állt, ami 1,7 forint feletti jenárfolyamnak felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!