A magyar deviza lépcsőzetesen gyengébb szinteket tesztelt a reggeli kereskedelemben, ám először a 270,50-es, majd a 271-es szintről pattant vissza - mondta Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci kereskedője, aki nem számít arra, hogy az euró/forint kurzus a 272-es szint fölé menne a szerdai kereskedésben. Fél 11 körül 271,40 körül mozgott a devizapár árfolyama.

A régióban jelenleg a lengyel zloty a felülteljesítő, a forint délelőtt a cseh koronával mozgott együtt.

A forint a svájci frankkal szemben erősödött, miközben a frank két havi mélypontra esett vissza az euró ellenében. Karsai szerint ez akár egy trendfordulót is jelezhet, bár ezt most még nem lehet biztosra venni. A szakember szerint olyan vélemények kezdtek megjelenni a piacon, miszerint az infláció miatt az Európai Központi Bank hamarabb emelhet kamatot, mint a svájci jegybank. Ez a vélekedés pedig kezd beárazódni - jegyezte meg. A svájci frankot 206,20 forinton adták.

A dollárt 198,75 forinton jegyezték szerdán délelőtt 1,3639 dolláros euróárfolyam mellet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!