Az áresésben a gyógyszer- és élelmiszeripari részvények járnak éz élen, miután brókercégek lerontották az AstraZeneca, illetve a Nestlé papírjainak ajánlását. A Vivendi Environnement (VE) részvényei - az elmúlt 5 napban bekövetkezett 17 százalékos zuhanást feledtetve - szárnyalnak, a vállalat ugyanis meg tudta győzni kötvénytulajdonosait arról, hogy számolják fel a volt anyacéghez, a Vivendi Universalhoz (VU) kötődő kapcsolatot. Egészen pontosan arról van szó, hogy a VE által kibocsátott, VU által garantált és VU-részvényekre átváltható kötvények tulajdonosai - 1,5-ről 2,25 százalékra felemelt kamat fejében - lemondanak arról a jogukról, hogy a Vivendi Universal fizetésképtelensége esetén a VE-t szólítsák fel törlesztésre. Ezzel a Vivendi Environnement másfélmiliárd eurós potenciális fizetési tehertől szabadult meg - érthető tehát a piacok hurráoptimizmusa. (Az elmúlt napokban egyébként pont emiatt a másfélmiliárd eurós tételhez kapcsolódó félelmek okozták a papírok esését.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!