Gyengén kezdett Európa, Japán beavatkozott

Az elmúlt hét masszív többleteit követően mínuszban kezdték a hónap utolsó napját a vezető nyugat-európai részvényindexek. A BoJ jengyengítő intervenciót hajtott végre.
NAPI, 2011. október 31. hétfő, 09:45
Fotó: Napi.hu

A kereskedés elején az FTSE és a DAX 1,1, a DAC-40 1,5 százalékos mínuszt szedett össze.

A piros tartományban zártak hétfőn a legfontosabb ázsiai mutatók is, bár néhány nagyobb japán exportőr cég (Toyota, Mitsubishi, Nikon) részvénye drágult azután, hogy a Bank of Japan intervenciója következtében jelentősen gyengült a jen. A BoJ-t a japán pénzügyminiszter utasította beavatkozásra - legutóbb hasonlóra augusztusban volt példa. Most az intervenció nyomán a dollár 75,77 jenről 79,20-ra drágult, az euró pedig 107,24-ről 110,93-ra ment fel. A tokiói Nikkei 0,7 százalékkal gyengült, a hongkongi Hang Seng 0,8, a Sanghai Composite 0,2 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK