Az eurót 9 óra után pár perccel 313,05 forinton jegyezték a pénteki 311,64 forint után, a dollárért a pénteki 224 forint után 225,47 forintot kértek, míg a svájci frankot a pénteki 256,87 forinthoz képest 257,84 forinton jegyezték. Az euró/dollár kurzusa viszont lejjebb került, 1,3884 dollánál járt a pénteki 1,3912 után.

A régiós devizák közül a lengyel zloty gyengült az euróval szemben, míg a román lej kissé erősödött, a cseh korona pedig stagnált.

A befektetői figyelem középpontjában hétfőn minden bizonnyal főleg az ukrán helyzet áll majd, miután a vasárnapi krími népszavazáson a többség Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!