Bár a lassulásról tanúskodó, ám a vártnál jobb, 2,9 százalékos növekedést mutató első negyedéves hazai GDP-adat a kamatcsökkentési várakozások gyengítésén keresztül elvileg támaszt adhatna a forintnak, a bankközin mégis lejtőre került a hazai fizetőeszköz. Az ING Bank tradere szerint régiós gyengülésről, egészséges korrekcióról van szó, miután a térség devizái nem tudták folytatni a korábban megkezdett erősödést. Délelőtt háromnegyed tízkor az euró jegyzése 248,70, a dolláré 183,60 forinton állt a bankközin, vagyis a közös uniós deviza mintegy 70 fillérrel drágult a hétfő délutáni szintekhez képest. A szakember egyébként arra számít, hogy az euró árfolyama legfeljebb 249,20/50 forintig emelkedhet rövid távon.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!