Gyengülésnek indult a forint

A magyar deviza gyengülése kicsit nagyobb lendületet vett délután 4 óra után, a 312 forint közelében ingadozik az euróárfolyam.
Napi.hu, 2014. július 1. kedd, 17:39
Fotó: Reuters

Déután 4 óra után meglódult a forint az euróval szemben és a nap közben látottnál kissé nagyobb léptékű gyengülés indult. Délután fél 6 körül 311,90 forint körül járt az euró jegyzése. Bár kedd délután az Európai Bizottság egy friss felülvizsgálati jelentést adott ki Magyarországról, amelyben belengedte, hogy a magyar gazdaság helyzete ugyan javul, de érdemi változások nélkül 2015 tavaszán visszakerülhetünk a túlzottdeficit-eljárás alá, a beindult gyengülés inkább a múlt heti trend folytatásának tudható be.

Azzal, hogy az euró/dollár árfolyam a 310-es sávból kikerült, fókuszba került a magyar deviza - vélekedett Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője, aki azt is hozzátette, hogy a gyengülés - úgy tűnik - magyar specifikus híreknek köszönhető. Az euró egyébkét kedden 309,18 és 312,32 forintos sávban mozgott.

A dollárral szemben szintén megugrott a magyar deviza árfolyama, negyed 6 körül 227,94 forinton jegyezték a zöldhasút. A svájci frankkal szemben pedig 0,9 százalékos gyengülés után 257,06 forintnál járt a jegyzés.

A dollár erősödött az euróval szemben, a devizapár 1,3680-nál járt a reggeli 1,3679 dolláros euróárfolyam után.

Az euróval szemben a régiós devizák közül a cseh korona és a román lej a hétfői késő délutáni szintje közelében - 27,43 korona és 4,39 lej - stagnált, a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengülés után 4,16 zlotys szintnél járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Trianon2, 2014.07.01 18:49

@Mercury: Igazad van. A zsebukon visszont meg fogjak erezni a parszaz vezerkos kivetelevel, akik elotte kulfoldon rejtenek el penzt. Az orban anita es tiborcz vezette banda osszelopott ingatlanjait viszont nehezebb lesz eldugni. Majd mutatjak kozTV-n azokat mint a volt ukran elnok es allamugyeszenek a birtokait mutattak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mercury, 2014.07.01 18:28

@Trianon2:

Fogadjunk, hogy a sok kádárfidesznyik amnéziába esne, és nem emlékezne az összeomlás előtti énjére. Nem probléma nekik köpönyeget forgatni, kommunistából milyen könnyen átváltottak szélsőjobbosba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Trianon2, 2014.07.01 18:18

Huba-Szamek mondana ma Arpad vezer 2 szeretett tarsanak. Huba-szameg 312-os euro csakugyan nem jo. Mint mindig irtam a hozzanemerto fideSS-maffia banda par even belul ebbol allamcsodot csinal. Majd akkor fogok igazan a sok barom fideSSnyik pofajaba nevetni francia pezsgovel a kezemben. "Vive la faillite hongroise" fogom kialtani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html