A hétvégi erősödést követően korrigál a hazai fizetőeszköz, hétfő délelőtt nagyjából ott állt, ahol augusztus 21-én délután - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Fél tíz tájban az euró egysége 268,60/70 forintot ért, a dollár 187,80/90, a svájci frank 176,90-177 forintnál járt. A svájci deviza erősödött az euróhoz képest, a keresztárfolyam a múlt heti 1,53 körüli szintekről 1,52 alá került, így a frank forintárfolyama kevésbé csökkent, mint az euróé - tette hozzá a szakember. A piac a ma délután kettőkor esedékes MNB-kamatdöntést várja, ahol a várakozások szerint a monetáris tanács 50 bázisponttal 8 százalékra mérsékelheti az alaprátát. A hosszú hétvége alatti forinterősödést jelentősebb állampapír-rally kísérte, a külföldi befektetők még a kamatdtöntés előtt bezsákoltak a magyar instrumentumokból - mondta Karsai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!