Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint kis eséssel indulhat a kereskedés, de nem valószínű nagy elmozdulás napközben. Az elemző szerint óvatos kereskedés jöhet kedden. Gabler Gergely szerint a múlt heti felpezsdülés után kivárás jellemzi a piacokat.

Kedden belföldön a költségvetés vitájára figyelnek leginkább a befektetők. A héten több árfolyammozgató esemény is várható: az Apple szerdán mutatja be az új iPhone készülékét, csütörtökön várhatóan megszólal Ben Bernanke Fed-elnök a Nyílt Piaci Bizottság kamatdöntő ülését követően, szerdán pedig várhatóan szavaz a német alkotmánybíróság az állandó euróövezeti válságkezelő rendszer (ESM) ratifikációjáról.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Rácz Balázs az Erste befektetési Zrt. elemzője. Véleménye szerint az elmúlt napok emelkedése után nem várható további emelkedés a BÉT-en, hacsak Ben Bernanke Fed-elnök csütörtöki, a kamatdöntés utáni kommentárja nem hozza lázba a piacokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!