A hét utolsó napján a befektetői figyelem középpontjában a csütörtökön kezdődött EU-csúcs volt, ahol történt némi előrelépés a monetáris és gazdasági unió terén. Ettől függetlenül a nemzetközi hangulat inkább negatív volt pénteken.

A magyar deviza az euróval szemben a hét utolsó napján 277,70 és 279,47 forintos sávban ingadozott, késő délután 279,14 forinton jegyezték a közös európai fizetőeszközt. A dollárral szemben kisebb hullámzással, de a nap folyamán folyamatosan gyengült a forint, késő délután 214,40 forintos szinten járt a zöldhasú. A svájci frankért késő délután 231 forintot kértek.

Az euró kissé gyengült a dollárral szemben, péntek délutánra a devizapár kurzusa 1,3020 dollárnál járt az előző esti 1,3068 után.

Pénteken a térségbeli devizák a román lej kivételével gyengültek az euróval szemben: a lengyel zloty és a cseh korona 0,2 százalékkal gyengült, a román lej pedig 0,1 százalékkal erősödött.

Az állampapírok másodpiacán a benchmarkok vegyesen mozogtak. A rövid oldalon a három és a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek hozama stagnált, míg a hat hónapos papíroké 2 bázisponttal csökkent, a hosszú oldalon 8-9 bázispontos volt az emelkedés. A referenciaátlag 6,02 és 6,67 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!