Gyengült az orosz és a fehérorosz rubel is

Az orosz rubel 2016 eleje óta legalacsonyabb szinten áll az euróval szemben. A fehérorosz belpolitikai bizonytalanság miatt újabb történelmi mélypontra süllyedt szerdán a fehérorosz rubel - írja az MTI a Reutersra hivatkozva.
Domokos Erika, 2020. augusztus 26. szerda, 22:50
Fotó: Reuters

Komolyan megsínylette az orosz rubel Alekszej Navalnij vezető ellenzéki politikus mérgezésgyanús esetét és a fehérorosz válságot.

Szerda délután a rubel 89,8050-ig gyengült az euróval szemben, ilyen alacsonyan 2016 februárja óta nem jegyezték az orosz devizát. Az idei év elején még 70 rubel ért egy eurót.

A rubel a dollárral szemben áprilisi mélypontra, 76,0025-re süllyedt szerdán.

Ugyancsak szerdán a fehérorosz rubel újabb történelmi mélypontra esett az euróval és a dollárral szemben. Az euróhoz képest 2 százalékkal, a dollárral szemben pedig 1,7 százalékkal gyengült. A fehérorosz rubel az év eleje óta több mint 30 százalékkal süllyedt az euróhoz viszonyítva - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK