Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott a jegybanki alapkamaton és a kamatfolyosón sem. Az indoklás szerint a kamattartó döntéssel a jegybank megerősítette az árstabilitást, a pénzügyi stabilitást és a kormány gazdaságpolitikáját támogató monetáris politikájának a pilléreit.

Az euró jegyzése a hétfő esti 353,76 forinthoz képest kedd reggelre 354,60 forintra, este fél hétre  pedig 355,63 forintra emelkedett.

A dollár és a svájci frank jegyzése is feljebb ment kedden, a dolláré a kora reggeli 291,79 forintról 292,69-re, a svájci franké 329,10 forintról 330,12 forintra.

A forint a hónap eleje óta erősödött, az euróval szemben 1,7 százalékkal, a dollárral szemben 3,3 százalékkal, a svájci frankkal szemben 1,3 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!