Gyengült a forint a bankközin

Az euró 248 forint körül nyitott ma a bankközi devizapiacon, ám később a külföldiek forinteladásai következtében 248,50/60-ig ment fel az árfolyam - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője.
Ádám Viktor, 2003. január 22. szerda, 10:43
Fotó:

A forint a sávközéptől számított 10,20 százalékon startolt, a külföldiek eladásai következtében erősödő euró már a hazai vállalati szektor fantáziáját is megmozgatta, s 248,50-nél forintvételbe kezdtek, így a kurzus visszacsúszott 248-ra. A szakember szerint - aki rövid távon 250 forintig dráguló euróra számít - nincs arra utaló jel, hogy az MNB aktívan beavatkozna a piacon. A dollárral délelőtt 232 forint körül folyt a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK