Áttörte az euró jegyzése a 4 zlotys lélektani határt kedden, az árfolyam a 4,08-as szint közelében tetőzött, így a forint is gyengülőre fogta - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Az euró forintkurzusa 269,50-ig szaladt fel - ez a tegnap délután érvényes jegyzést bő 3 forinttal múlta felül -, de fél öt tájban már 268,80 volt az ár, míg a dollár egysége 195,30, a svájci franké 170,50 forinton állt. A szakember úgy véli, a piac tesztelheti, meddig tud még gyengülni a lengyel deviza, ami pedig kijelölheti a forint útját is.

A hétfői hosszú oldali lendületes emelkedést követően a hozamok többsége egyáltalán nem mozdult kedden az állampapírok másodlagos piacán. A legnagyobb kilengést a tízéves lejárat produkálta, ami 2 bázisponttal csökkent.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!