A dollár árfolyama 235,63 forinton áll 234,80 forint után, a svájci frank 241,04 forintra erősödött 240,70 forintról, míg a japán jent hétfőn reggel 2,9585 forinton jegyezték a péntek délutáni 2,9510 forint helyett.

Az euró árfolyama hétfő reggelre 1,2290 dollár környékén stabilizálódott a hét vége folyamán 1,2256 dolláron érintett kétéves mélypont után.

Az euró árfolyamát az amerikai foglalkoztatási adatra erősödő dollár szorította le. Az Egyesült Államokban a munkahelyek számának a várttól elmaradó mértékű és már a harmadik egymást követő hónapban a gazdasági növekedés mércéjének tekintett 100 ezernél alacsonyabb növekedése növelte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed újabb monetáris enyhítő programjának valószínűségét, ami erősítette a dollárt.

Hétfőn a piacok elsősorban az euróövezeti pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozásáról érkező hírekre, a közös bankfelügyelet tervének és az euróövezeti válságkezelésre létrehozott alap, az ESM kiterjesztett használatának részleteire figyelnek majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!