Gyengült Budapest a hónap utolsó kereskedési napján

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 269,58 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 39 611,64 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 17,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 31. kedd, 18:38
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Hónapzárás miatt volt ilyen erős kedden a forgalom a magyar tőzsdén, ugyanakkor a közel 18 milliárd forintos forgalomhoz csupán közel 9,5 milliárd forinttal járultak hozzá a blue chipek. Az elemző szerint ez a múlt héten történt fordulattal magyarázható, ugyanis a befektetők a nagy papíroktól inkább a kisebb részvények irányába mozdultak el - mondta Kovács Bálint, az Equilor senior elemzője

A Molban zárásra elfogyott a vételi erő és az eladók kerültek előtérbe. A Mol esetében 3200 forintnál egy erős támasz húzódik és addig pozitív az olajipari vállalat technikai képe, amíg a részvények árfolyama nem csökken ez alá a szint alá - tette hozzá.

Amióta a bankpapír elérte 10 980 forintos új rekordját, azóta kicsit veszített erejéből. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a részvény árfolyama még mindig rekord közelben ingadozik. Az elemző szerint az OTP számára csak a november 10-i gyorsjelentés hozhat újabb "muníciót".

A Mol 44 forinttal, 1,36 százalékkal 3201 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,19 százalékkal 10 780 forintra esett, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,07 százalékkal 464 forintra gyengült, forgalma 470,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,32 százalékkal 6650 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK