A chicagói székhelyű repülőgépgyártó szerdán közölte, hogy árbevétele a március 31-ével zárult első negyedévben éves összevetésben 10 százalékkal, 15,22 milliárd dollárra csökkent. Elemzők valamivel nagyobb, 15,24 milliárd dolláros bevételre számítottak.

A társaság adózott vesztesége 12 százalékkal, 561 millió dollárra mérséklődött, az egy részvényre jutó veszteség 92 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 1,11 dollárral.

Az egyszeri tételeket nem számolva a veszteség 1,53 dollár volt részvényenként, jóval több az elemzők által várt 97 centnél.

"Jóllehet a koronavírus-járvány összességében továbbra is bonyolítja a piaci helyzetet, úgy véljük, hogy a 2021-es év áttörést hoz ágazatunkban, mivel az oltási kampány gyorsul és azon dolgozunk, hogy támogassuk az aktivitás gyors helyreállítását" - hangoztatta David Calhoun, a társaság vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az Egyesült Államokban és néhány más országban már készen állnak a repülőjegyek árusításának újraindítására.

A Boeing 737 MAX újgenerációs gépek tavaly novemberben kapták vissza a repülési engedélyt az illetékes amerikai hatóságtól, miután a cég több milliárd dollárt fordított a gép áttervezésére. Januárban az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége is jóváhagyta a 737 MAX repülőgépek visszatérését az európai légi forgalomba. Azóta már több mint 85 ilyen típusú gépet szállítottak le a megrendelőknek, és folyamatosan érkeznek az új megrendelések.

A vártnál gyengébb eredmények miatt csökken a Boeing árfolyama a New York-i tőzsdén. Nyitás után két órával 3,54 százalékos mínuszban, 233,88 dolláron forogtak a papírok, ami azonban az egy évvel ezelőtti szinthez képest így is több mint 85 százalékos javulást jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!