A szakértők szerint az Irak elleni háború már biztos, mindössze annak időpontja a kétséges. Ez a bizonytalanság azonban nem tesz jót a tőzsdéknek, pláne, hogy a vállalati szektorból is inkább rossz hírek érkeznek. A Dow Jones közel másfél százalékos csökkenés után 8319 ponton zárt, míg a Nasdaq lényegében az előző napi szinten, 1359 ponton fejezte be a kereskedést. Meglepő volt a befektetők reakciója a Lucent Technologies eredményére. A cég immáron tizenegyedik negyedévét zárta veszteségesen, ám a rózsás jövőbeni kilátásai meggyőzték a befektetőket arról, hogy érdemes a papírt vásárolni, így annak árfolyama közel 8 százalékos ugrást produkált. Nem így a Motorola-részvény, amely 2,5 százalékot veszített értékéből, holott a cég hosszú bukdácsolás után második nyereséges negyedévét tudhatja maga mögött. Igaz, a most következő három hónapra semmi jót nem jósoltak az ágazat számára. Az Eastman Kodak ugyan részvényenként 39 centet nyert az elmúlt negyedév folyamán, szemben az egy évvel korábbi 71 centes veszteséggel, papírjának kurzusa mégis közel 12 százalékkal zuhant. Megjegyzendő, hogy a társaság csak agresszív költségcsökkentési politikájának köszönhetően tudott profitot elérni, ráadásul újabb 2900 dolgozójától lesz kénytelen megválni a közeljövőben. Hasonló cipőben járt a Merrill Lynch is: szintén az elbocsátásoknak köszönheti, hogy csökkenő forgalom mellett is nyereséges tudott lenni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!