Hajrázott az OTP

A bankrészvény erősödése segítette a BUX-ot.
Metzinger András, 2008. február 26. kedd, 17:42
Fotó:

Az ázsiai piacok vegyesen zártak kedd reggel; a tokiói Nikkei esett, míg a hongkongi index látványosan emelkedett. Az európai tőzsdék még annak ellenére is emelkedtek délután, hogy az amerikai makroadatok kedvezőtlenek lettek. A BÉT-en is erősödéssel indult a nap, és a nem túl izgalmas kereskedési napon az index folyamatosan pozitív tartományban mozgott. A BUX végül 0,6 százalékos emelkedést produkálva 23 665 ponton végzett közel 19 milliárdos forgalom mellett.

A vezető részvények közül egyedül a Richter esett; a gyógyszerpapír 36 805 forintos záróára 0,5 százalékos esést takar. A blue chipek közül az OTP teljesített kiemelkedően, a bankpapír 1,8 százalékos emelkedéssel 7429 forintig erősödött; a részvény adta a BÉT teljes forgalmának több mint háromnegyedét. A Magyar Telekom és a Mol is képes volt szerény emelkedésre: előbbi 856 forintos árfolyama 0,5 százalékos nyereséget jelent, míg az utóbbi 23 700 forintos záróára 0,4 százalékos pluszt takar.

Az FHB nem volt képes követni az OTP lendületét, sőt, a papír negatívba váltott és 1,3 százalékos zuhanással 1597 forinton landolt. Az Egis pályája már jobban hasonlított szektortársáéra; a részvény 0,4 százalékos esés után 18 630-on zárt.

A nap győztese a kisebb papírok közül került ki, a Pannonflax 2,3 százalékos ugrást hajtott végre. Azonban jól szerepeltek még a Rába, az AAA Auto és Graphisoft Park részvényei, amelyek 1,7, 1,6 és 1,6 százalékot emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK