Hajszállal tízezer felett a Dow

A váratlan kínai kamatemelés ugyan a nap elején lejtőre küldte a tengerentúli részvényindexeket és alaposan megrángatta az euró–dollár keresztárfolyamot, de a kereskedés végére sikerült minimális pluszba kerülni a főbb börzemutatóknak.
Madarász János, 2004. október 29. péntek, 07:58
Fotó:

Kína alaposan felkavarta a piacokat: az ázsiai ország jegybankja a gazdaság lehűtése érdekében váratlanul kamatot emelt. A monetáris szigorítás nyomán lefele vették az irányt a tengerentúli részvényindexek, a befektetők a világgazdasági növekedést féltették a kínai lépéstől, de átmeneti megugrás után esett az amerikai dollár is. Az indexek végül mégis szerény pluszban zártak köszönhetően az ezúttal mérséklődő olajáraknak. A DJIA 3 ponttal előző napi értéke felett 10 005 ponton fejezte be a kereskedést, míg az 5 pontos Nasdaq-plusz 1976 pontos záróértéket jelent.
A kínai kamatemelést követően a dollár azonnal erősödésbe váltott, majd ugyanilyen gyorsan gyengülni kezdett. Az euró jegyzése az 1,2720 dollár körüli szintről 1,2631-ig esett, majd nagy elánnal indult felfelé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK