A BUX a tegnapi 4,2 százalékos mínuszból közel kettőt ledolgozott, délután két ór előtt 1,9 százalékos pluszban volt. A két legnagyobb forgalmú papír, az OTP és a Mol 2,7, illetve 3,1 százalékkal erősödött a nyitás óta; a Richter pedig 1,8 százalékos többletet ért el. A Magyar Telekom nem tartott a többiekkel, kurzusa 0,6 százalékkal gyengült. Bónis Miklós az Inter-Európa Bank részvénypiaci szakértője elmondta, tulajdonképpen valószínűsíthető volt a mai emelkedés, a jelentősebb eséseket általában pozitív korrekció követi. Tegnaphoz képest változott a nemzetközi befektetői hangulat, ami valamennyi piacon megmutatkozik. Egyértelműen ezt jelzi, hogy a budapesti, a varsói, a prágai tőzsde mellett vaskos pluszban járnak a nyugat-európai mutatók is. Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy pontos prognózist nem igazán lehet adni arra vonatkozóan, hogy mi lesz az irányadó trend a következő napokban, a vállalati gyorsjelentései szezonban ugyanis igen nagy volatilitás. Elég egy kedvezőtlen bejelentés, ami máris lehúzza a piacokat. A tegnapi esésben például fontos szerepe volt az Intelnek, amely ugyan jó eredményt tett közzé, de ahhoz rossz kilátásokat "mellékelt", így zuhanni kezdtek az árfolyamok. Egyszóval, ebben az időszakban a szokásosnál jóval nagyobb volatilitással kell számolni, egy kedvezőtlen bejelentés akár napon belüli irányváltást eredményezhet - tette hozzá az elemző. A magyar piac kapcsán ugyanakkor a negatív irány valószínűsíti a makrogazdasági helyzet. A piaci folyamatok is ezt erősítik, így például a gyengülő forint, illetve a három hete emelkedő hozamok is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!