A csoport foglaltsága az időszak során 46,1 százalékra javult az egy évvel korábbi azonos időszak 44,8 százalékához képest. A gyorsjelentés rámutat, hogy az első negyedév mindig a csoport legrosszabb időszaka, ám idén az EBITDA és az üzemelési eredmény is jelentős javulást mutatott.

A földrajzi szegmensek esetében a magyarországi bevételek 5 százalékkal bővültek, míg a cseh szállodák az akvizíció óta az első nyereséges negyedévet termelték a több mint negyedével bővülő bevételek miatt. Emelkedett a szlovák és a román szegmens bevétele is, még ha ezek veszteséget termeltek is. A pénzügyi soron 723 millió forintos nyereséget realizált a társaság, amely nagyrészt a hitelek átértékelésének tudható be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!