A General Electric 0,65 százalékkal erősödött azután, hogy közölte: a korábbinál jobb adatok várhatók az első negyedévre. A Sears Roebuck áruházlánc 12 százalékkal esett arra a hírre, hogy a Kmart Holding tulajdonosai elfogadták a cég felvásárlásáról szóló javaslatot. A 12,3 milliárd dolláros akvizíció keretében az USA 3. legnagyobb kiskereskedelmi hálózata jön létre. A Nasdaq főként az internetes társaságok - így például a Yahoo Inc. 1,8 százalékos - erősödésének köszönhetően éppen csak pozitívan zárta napot, a 1991 pontos záróérték 0,04 százalékkal jobb a szerdainál. A Dow Jones 0,13 százalékkal, 10 443 pontra, az S&P 1171 pontra csökkent, ami 0,1 százalékos gyengülésnek felel meg. Ma zárva lesznek a New York-i tőzsdék a nagypénteki ünnep miatt; a Dow a csütörtökkel záruló hét során 1,8, az S&P 500 1,5, a Nasdaq pedig 0,8 százalékkal gyengült, ez már a harmadik egymást követő hét, amikor mindhárom index egyaránt veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!