Harmincnégy milliárdot vittek el az alapokból

Ez év első negyedévében az alapkezelők szervezete, a Bamosz tagjai által kezelt alapok összvagyona 1,6 százalékkal nőtt, március végén 3823 milliárd forinton állt.
Eidenpenz József, 2011. május 9. hétfő, 14:58
Fotó:

Az alapok teljesítménye majdnem kompenzálta a 34 milliárd forintos vagyonkivonást, mely az első negyedévben realizálódott. Az összvagyon annak köszönhetően mégis nőtt némileg, hogy egy új társaság csatlakozott s szervezethez tíz új alappal.
A Bamosz által kezelt egyéb vagyon (pénztárak, biztosítási díjtartalékok, egyéni portfóliók) a negyedév végén 5669 milliárd forint volt, az alapokkal együtt pedig mindösszesen 9492 milliárd. A kezelt tőke mintegy 56,5 százaléka belföldi állampapírokban és kincstárjegyekben, 7,4 illetve 22,3 százaléka hazai, illetve külföldi részvényekben, 0,8 százaléka ingatlanokban feküdt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK