Három hónapos mélyponton az euró árfolyama

Három hónapos mélypontjára gyengült pénteken az euró az amerikai dollárral szemben.
MTI-Eco, 2014. május 23. péntek, 18:01
Fotó: Reuters

Az árfolyam kora délután érte el a napi mélypontját, 1,3616 dollárt. Utoljára február közepén volt ilyen alacsony. Délután kissé erősödött az árfolyam, 1,3630 dollár körül alakult.

A gyengülés elsődleges oka, hogy a vártnál jobban romlott a müncheni Ifo gazdaságkutató intézetnek a német üzleti hangulatot mérő májusi indexe. Ez fölerősítette azt a várakozást, hogy az Európai Központi Bank júniusban kamatcsökkentést hajthat végre, illetve más módon monetáris enyhítésbe kezdhet.

Emellett azok a befektetői aggodalmak is gyengítették az eurót, hogy a vasárnapi európai parlamenti választások eredménye megingathatja néhány euróövezeti ország kormányának helyzetét - jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK