A határozat első pontjában a felügyelet figyelmeztetette a Humetet, hogy a jövőben tájékoztatási kötelezettségét mindenkor a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően teljesítse.

Ezzel kapcsolatban a negyedik pontban a PSZÁF a társaságot a rendszeres tájékoztatási kötelezettségeinek megszegése miatt 3 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A második pontban felszólította a Humetet, hogy a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül pótlólagosan a jogszabályban meghatározottak szerint tegye közzé, illetve a felügyeletnek küldje meg a 2009. évre vonatkozó éves jelentését, - az összevont (konszolidált) éves beszámolóval és a vonatkozó független könyvvizsgálói jelentéssel, valamint az összevont (konszolidált) üzleti jelentéssel kiegészítve.

Ezen felül a felügyelet a rendkívüli adatszolgáltatás keretében előírja a társaság számára, hogy a 2010. május 30-án tartott közgyűlésen készített jegyzőkönyvet az azt követő 5 napon belül küldje meg a Felügyelet részére.

A határozat leszögezi, hogy a fentiek ellen közigazgatási eljárás keretében fellebbezésnek nincs helye.

Nem ez az első eset, hogy a felügyelet a rendkívüli tájékoztatási kötelezettség megsértése miatt megbírságolja a céget, 2003 novemberében ugyanezen okból a jelenlegivel azonos összegű, 3 millió forintos büntetéssel sújtotta a Humetet a PSZÁF.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!