Hat éves rekord a Generalinál

A Generali olasz anyacége, az Assicurazioni Generali közzétette 2013-as éves eredményeit. A Generali üzemi eredménye 4,2 milliárd euró lett, részvényei után pedig 45 eurócentes osztalékot fizet - írja a társaság közleményben.
portfolio.hu, 2014. március 14. péntek, 10:56
Fotó: Napi.hu

A főbb piacokon tapasztalt egyenetlen gazdasági fellendülés és az alacsony befektetési hozamok ellenére a Generali díjbevétele 2013-ban 66 milliárd euró volt. A Generali Group üzemi eredménye elérte a 4,2 milliárd eurót, amely 5,3 százalékos növekedést jelent a 2012-es szinthez képest.

A vállalat mérleg szerinti eredménye az utóbbi hat év legjobb mutatóit érte el tavaly több mint 1,9 milliárd eurós összeggel. (A 2012-es esztendőt 94 millió eurós mérleggel zárta a társaság.)

Az életbiztosítási szegmensben 4,3 százalékos, míg a vagyon-és balesetbiztosítási üzletágban 3,5 százalékos növekedést ért el a vállalat. A Generali részvényei után 45 eurócentes osztalékot fizet, amely közel a duplája a 2012-ben kifizetett összegnek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.14 19:08

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.14 18:57

..kaszálnak a bankok-biztosítók válságban is ...,úgyhogy olaszok jöhetnek a különadók ..,ha baj van a hiánnyal ,úgy tudom régóta baj ,van ,és nagyon régóta 120 5-on van az államadósság arány a GDP-hez !!

..persze Jupitereknek szabad a Nagy Demokrácia nevében ,ugye nagyon jogérzékeny ballibek???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html