A nyitást megelőzően publikált számok szerint a második negyedév során 2,4 százalékkal, a 2,5 százalékos várakozástól csupán kissé elmaradva bővült az Egyesült Államok gazdasága. Az első negyedév során azonban az előzetesen jelzett 2,7 helyett 3,7 százalékos volt a GDP növekedése a tengerentúlon, írja a Marketwatch. A kezdéskor a mutatók éles zuhanást mutattak, azonban a nem sokkal később publikált kiváló feldolgozóipari adat fordulatot hozott. Ezt a hatást erősítette a fogyasztói bizalomról szóló adat, amelyik ugyan visszaesést mutatott, azonban a vártnál kisebbet. Mindennek, és például a Chevron jó gyorsjelentésének hatására is az indexek fölfelé indultak, és a nyitás után másfél órával már hajszálnyival, nem egészen 0,1 százalékkal ugyan, de a csütörtöki záróértékük fölött tartózkodtak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!