Hatalmas túljegyzés az állampapír-aukción

A három hónapos diszkont-kincstárjegyek mai aukcióján a 30 milliárd forintnyi papírra több mint négyszeres volt a túljelentkezés.
Kummer Krisztián, 2004. november 9. kedd, 12:34
Fotó:

A három hónapos futamidejű DKJ-k mai aukcióján az elfogadott hozamok 10,01 és 10,18 százalék közt alakultak. A kialakult 10,15 százalékos átlaghozam 6 bázisponttal maradt el a tegnapi másodpiaci hozamtól, míg 25 bázisponttal múlta alul a múlt heti aukciós benchmarkot. A 30 milliárd forintnyi állampapírra 126,6 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK