Hatalmasat bukott a telekomóriás

A T-Mobile USA kútba dőlt felvásárlásának fájdalomdíja, illetve az alkalmazottak nyugdíjjuttatásainak költségei folytán hatalmas, 6,68 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben az AT&T, szemben az egy évvel korábbi 1,1 milliárdos nyereséggel.
Józsa Bernát, 2012. január 26. csütörtök, 16:13
Fotó: Napi.hu

A társaság bevétele ezzel szemben 3,6 százalékkal 32,5 milliárd dollárra bővültek, az egyszeri tételeket kiszűrve pedig részvényenként az elemzői várakozásoknak megfelelő 42 centes profitot ért el a második legnagyobb amerikai telekomcég - írta a CNET.

A pár napja jelentő konkurens Verizonhoz hasonlóan az AT&T-nél is az iPhone értékesítések pörgették a mobil szegmenst, a vállalat gyorsjelentése szerint 7,6 Apple telefont aktiváltak a szeptember-decemberi időszak során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK