Hathavi csúcson az arany ára

A New York-i árutőzsdén a jövő áprilisi határidős ügyletekben átlépte az ezer dolláros lélektani határt az arany ára a csütörtöki kereskedés végére.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 4. péntek, 08:12

Hathavi csúcspontjára érkezett az arany határidős ára a csütörtöki zárásra, jövő évi szállításra elérte az unciánként 1000 dolláros értéket, a gyengülő dollár és befektetési alapok vásárlásai segítették az emelkedést. A decemberi határidős ár 19,2 dollárral 997,7-re emelkedett a New York-i árutőzsdén, február óta nem járt ilyen magasságban. Októberre 996,3, míg jövő áprilisra 1000,2 dolláros árfolyam alakult ki. A londoni arany fixing unciánként 983 dollárra emelkedett csütörtökön. A történelmi adatok elemzéséből kiderül: az arany árának tipikus emelkedési időszaka szeptember indul el, az év végi ünnepek felé haladva pedig egyre nő a legnagyobb aranyfelhasználó országok kereslete. A New York-i zárást követően a tokiói Globex elektronikus kereskedésen péntek délutánra 6,6 dollárral 991,1-re esett vissza a nemesfém ára, miután a 990,8 dolláros mélységet is megjárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Veczelin, 2009.09.04 17:03

A napokban olvashattunk egy írást: Fektessen aranyba! címmel! Most megjelenik egy tudósítás, amely arról szól hogy milyen magasra röpült az arany ára. És nekünk most javasolják a vételt? Hát ilyenkor eladni szokás! Kinek éri meg most aranyat venni!
Azt sejtem, senkinek, és ezt tanítják a befektető képzésen is! Annak, akinek van, ilyenkor akarja ekadni! Íme, igazolva látom azok hozzászólását, akik az elemzők írására azt állítják: Leminősítenek egy céget, ha a részvényét venni akarják, mert a leminősítéssel lemegy a részvény ára, így olcsóbban vehet, majd, ha el akarja adni, addig dicséri, amíg fel nem megy a részvény ára, és akkor jó pénzért eladja. csak úgy dől az 2arany"! Nos! Fektessen be aranyba - de előbb várja meg, hogy csökkenjen az ára!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html