Erősödött pénteken a forint: az euróval szemben a reggeli 269 forint feletti szintekről délutánra 267,8-ra erősödött, az alját 267,3-en érte el a kurzus. A svájci frankkal szemben hasonló utat járt be a hazai fizetőeszköz: 224 feletti reggeli jegyzés után a nap folyamán erősödött és 221 forinton állt délután.

E mögött viszont nincs semmilyen magyar sztori, csakis a nemzetközi események - főleg a Merkel-Sarkozy találkozó - mozgatták a devizák árfolyamát, aminek során a dollár gyengült az euróhoz képest, ez pedig erősítette a feltörekvő piacokat, köztük Magyarországot - mondta Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

Az események hiánya okozza azt, hogy ilyen nagy mozgásokra képes a forint egy nap alatt, és rövid távon a mai naphoz hasonló - amíg a görög helyzet rendezésére nem látszik esély - mozgások várhatók. Ezen az időhorizonton nem látszik olyan hazai esemény, ami önmagában befolyásolná a forint árfolyamát - véli a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!