A kereskedés utolsó fél órájában csaknem 100 pontot, míg hétfőn összességében 4,7 százalékot emelkedve a Dow Jones 9 265,43 ponton végzett. A vevőket csak tüzelte, hogy az elmúlt hetekben intézményi befektetői oldalról jellemző masszív eladási hullám elmaradt a zárószakaszban. Az S&P-500 4,8 százalékot erősödve 985,40, míg a Nasdaq Composite 2,7-et kaptatva 1 758,1 ponton zárta a htfői kereskedést. Mindazonáltal a Dow és az S&P-500 közel 5 százalékos emelkedése igen alacsony forgalom melett zajlott, ami arra enged következtetni, a befektetők még nem merészkednek vissza részvénybe fektetni a több hetes gyilkos volatilitás után. A nagyok közül az Exxon Mobil és a Chevron olajóriások vitték a prímet emelkedésben. Előbbi árfolyama 10,2, míg utóbbié 11,6 százalékos ütemben növekedett. Az olajcégek iránti keresletet serkentette, hogy a texasi könnyűolaj határidős jegyzése 3,3 százalékkal emelkedett az NYMEX-en, elérve a 74,25 dollárt hordónként. A General Motors árfolyamát a Chryslerrel kapcsolatos fúziós remények hízlalták 1,7 százalékos mértékben. Egyes források szerint az ügyletet még a november 4-i elnökválasztás előtt lezavarnák, a Wall Street Journal azonban már arról cikkezett, hogy a GM nem tudná finanszírozni az ügyletet. A techpapírok közül a memóriagyártó SanDisk kezdett 7,9 százalékos szánkázásba, miután bejelentette, hogy gyártókapacitásainak mintegy 30 százalékát értékesíti a Toshibának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!