Hegymenetbe váltott Európa

A vezető nyugat-európai tőzsdeindexek robusztus, több százalékos emelkedéssel zárták az első őszi kereskedési napot.
NAPI, 2010. szeptember 1. szerda, 18:20
Fotó:

A nyitás után még többnyire lefelé tartottak az indexek, azonban hamarosan töretlen emelkedésbe váltottak, előbb a kínai, majd délután az amerikai feldolgozóipari adat pedig újabb lökést adott.

A drágulásban élen jártak a bányatársaságok részvényei, amelyeknek 5 százalékot meghaladó mértékben nőttek árfolyamai.

Az egyes papírok között kiemelkedően teljesített a várakozásait fölfelé módosító Vivendi, illetve a jó adatokat jelentő Vinci is. A Tui Travel pedig az FT Deutschland értesülése után váltott hegymenetbe, miszerint a Tui AG igazgatósága a társaság általuk még nem tulajdonolt részvényeinek fölvásárlását fontolgatja.

Szerdán az összes nyugat-európai tőzsdeindex emelkedni tudott. A londoni Footsie és a frankfurti DAX egyaránt valamivel több, mint 2,5 százalékkal erősített, míg a párizsi CAC 40 közel 4 százalékkal emelkedett előző napi zárószintje fölé szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK