Hektikus napja volt a forintnak

Az euróval szemben nem változott a forint árfolyama pénteken, a dollárral és a svájci frankkal szemben viszont gyengült. A hét eleje óta a forint mindhárom devizával szemben némi nyereségre tett szert.
Rácz Gergő, 2021. január 8. péntek, 19:38
Fotó: Getty Images

Az eurót a kora reggeli 359,29 forint után este fél hétkor 359,27 forinton jegyezték a bankközi piacon - írja az MTI.

A dollár és a svájci frank jegyzése viszont nagyot emelkedett, a dolláré 292,99-ről 293,65 forintra, a svájci franké pedig 330,81 forintról 331,50-re.

A hét eleje óta a forint az euróval szemben 0,3 százalékkal, a svájci frankkal szemben 0,5 százalékkal, a dollárral szemben pedig 1,0 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK