Hektikusan indul a forint napja

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Szabó Dániel, 2020. május 14. csütörtök, 08:32
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az euró jegyzése 353,97 forintra csökkent a szerda esti 354,36 forintról, a dollárt magasabban, 327,59 forinton jegyezték reggel háromnegyed nyolckor az előző esti 327,32 forint után, a svájci frank jegyzése pedig 336,62 forintra csökkent 336,84-ről - írja az MTI.

A hónap eleje óta a forint az euróval szemben 0,2 százalékkal erősödött. Az elmúlt két hétben 348 forintos eurójegyzés alatt állt a legerősebben és 355 forint felett a leggyengébben. A dollárral szemben 0,4 százalékkal, a svájci frankkal szemben 0,5 százalékkal gyengült a hónap eleje óta a forint.

Az euróval szemben a forint 7 százalékkal áll gyengébben az év eleji árfolyamánál, a dollárral szemben 11 százalékkal, a svájci frankkal szemben 10 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK