A francia börzét a Vivendi tartja mozgásban, miután a társaság hárommilliárd eurós hitelkeret megszerzéséről tárgyal. A Vivendi részvénye 10 százalékkal emelkedett ma, és ismét 10 euró fölé került az árfolyama. (A múlt héten több mint 40 százalékkal zuhant a részvény.) Az emelkedésben emellett a biztosítótársaságok papírjai járnak élen, az Allianz 4,7 százalékkal 130,4 euróra, az Aegon 6,4 százalékkal 15,13 euróra drágult. A Nokia négy százalékkal ér többet mint pénteken, 14,16 eurót adnak papírjaiért. A piaci szakértők az emelkedésre nem látnak különösebb magyarázatot, bizonyos részvények szerintük egyszerűn már elég olcsóvá váltak az elmúlt hónapok visszaesése után. Az Allianz az Aegon és a Nokia például egyaránt idei maximális P/E értékük (árfolyam/részvényenkénti eredmény) felén forognak. Az amerikai piacok a vártnál kisebb emelkedéssel kezdték a kereskedést, a Dow és az S&P 2-2, a Nasdaq 3 pontos pluszban van. Az euró kissé gyengült, egy euróért 0,9780 dollárt adnak. Gerhard Schröder német kancellár hétfői telefonbeszélgetésükön tájékoztatta Megyessy Péter miniszterelnököt, hogy a berlini árvízcsúcs résztvevői egyetértettek abban, hogy az Európai Unió pénzügyi alapjai hamarabb nyíljanak meg Magyarország és a tagjelölt országok előtt az árvízi védekezés és helyreállítás céljaira.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!