Az euró/forint keresztárfolyam az elmúlt napokhoz hasonlóan szűk sávban, 266 és 267 között mozgott pénteken. A forgalom is kisebb volt a megszokottnál, érdektelenség, kizárással fűszerezett hangulat volt jellemző a piacra - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank tradere.

Péntek délután gyengülés volt jellemző, 266,50-en állt az árfolyam, ami pont a közepe a mai napi szinteknek.

A zloty ugyanakkor tovább erősödött, péntek délután a 3,87-es szint közepén állt az árfolyam az euróval szemben, míg korábban lement az aljáig, a forintárfolyam ugyanakkor az elmúlt napoktól eltérően nem tudta ezt követni.

Egy dollárért 196,30 forintot, egy svájci frankért pedig 182,20 forintot fizettek, az angol fontért 295-ön állt a bankközi devizapiacon, míg 100 japán jent 217,50 forinton jegyeztek.

Az euró/dollár árfolyamban sem volt túl nagy mozgás, a zöldhasúért 1,3570 dollárt kértek a bankközin. A befektetők hangulatán elvileg javíthatott volna a vártnál jobb amerikai foglalkoztatottsági adat, azonban a piac nem reagált erre.

A szakértő szerint a jövő héten sem várható nagyobb kilengés a forint piacán, amíg a hangulatban nem lesz gyökeres változás. Hozzátette: az árfolyamot várhatóan az érdektelenség vagy a nemzetközi hangulat határozza meg majd.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!