Hiába a jó hírek, ütik a forintot

Az EU-csúcs okozta eufória a tőkepiacokon nem nagyon érdekli a forinteladókat, ismét 300 forint felett az euró árfolyama.
NAPI, 2011. október 27. csütörtök, 12:59
Fotó: Napi.hu

Nem nagyon hatotta meg a forintpiacot az EU-csúcs okozta vételi roham a tőzsdéken, ismét 300 forint fölé került az euró árfolyama a forinttal szemben. Ráadásul a forint mai gyengesége sajátos jelenség, hiszen a lengyel zloty például erősödik az euróval szemben. A kurzus röviddel dél után 301,8 forinton járt, de már 302 forint feletti kötéseket is regisztráltak a piacon. Mint az elmúlt napokban már írtuk, döntő fontosságú lenne, hogy a forint árfolyama vissza tudjon erősödni tartósan a 300 forintos szint alá, e felett ugyanis már nem nagyon vannak erős technikai szintek, amelyek meg tudnának gátolni egy további jelentős forintleértékelődést. A 300 forint körüli zónát ráadásul már sokadszor teszteli az árfolyam, egyre gyengítve annak ellenállás szerepét.

Halvány technikai szintként még ott van az euró erősödésének útjában a 2009 tavaszi mélypont és a 2010 nyári forintcsúcs közötti távolság 76,4 százalékos Fibonacci szintje, azonban ha nem tart ki a mostani szint, a mozgás célja könnyen ismét a 310 feletti zóna lehet. A magyar eszközökkel szembeni befektetői averziókat jól mutatja a ma délelőtti aukció tragikus eredménye.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK