A DAX 6000 pont fölött fog nyitni, amire 2008 szeptember óta nem volt példa. Az amerikai határidős indexek is fölfelé lépegetnek, az S&P futures már 1124 pontnál jár. A réz és az olaj is erős, csak egy-egy kósza leminősítési fenyegetés jelent negatív hírt, de ez láthatóan nem zavarja a piacokat.
 
Ma mindezek alapján Budapesten is emelkedés lenne logikus, de London zárva van, ami a magyar piac likviditására végzetes - hívja fel a figyelmet Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.
Ráadásul az utóbbi egy hónapban nem nagyon allokáltak pénzt a magyar piacra a nagyobb szereplők, nem valószínű, hogy ma ez megváltozna. Így a hlyi játékosok határozhatják meg az árakat illetve egy-egy kisebb megbízás is komolyabban tudja befolyásolni a piacot. A forint ott van ahol karácsony előtt, egy euróért valamivel több mint 273 forintot kell adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!