Hihetetlen dolgott tett a Microsoft

Az 1999-es dotkomlufiban elért szintre ért az árfolyam.
Napi.hu, 2016. október 21. péntek, 08:34
Fotó: Reuters

A Microsoft-részvényei a csütörtöki amerikai tőzsdezárás utáni kereskedésben 6 százalékkal drágultak, így az árfolyam megközelítette a 61 dollárt, és jó eséllyel a pénteki rendes kereskedésben is tartja majd ezt az árfolyamot a szotfverrészvényt.

A 60 dollár feletti árfolyam azért érdekes, mert csúcsot jelent a vállalat történetében, a legutóbb 60 dollár körül az 1999-es dotkomlufiban szaladt volt a Microsoft-papír. Az árfolyam emelkedés a Microsoft kedvező eredményeinek köszönhető: a vállalat ugyanis az elemzői várakozásokat meghaladó eredményeket ért el a szeptember végén zárult negyedévében részben a felhőszolgáltatások népszerűsége miatt. A korrigált árbevétel 22,3 milliárd dollárra rúgott, ami meghaladja az Reuters elemzői előrejelzésében szereplő 21,71 milliárd dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK