Délután a korábbi, 260 körüli szintről rövid idő alatt 262,05-ig szaladt fel az euró árfolyama a bankközin. Negyed négy tájban az euróval 261,80/90, a dollárral 204,70/80 forinton kereskedtek. Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője szerint a forint gyengülését egyrészt short-pozíciók zárása, másrészt dollárvételi megbízások generálhatták, miután az amerikai fizetőeszköz jegyzése vonzó szintre süllyedt. A forint lejtmenete nem hatott a régiós devizákra, azaz nem húzta le magával a térség fizetőeszközeit. A szakember hozzátette: ha sikerül jobban átbillenteni a 262-es szinten az eurót, úgy 30-40 fillérrel, az további stoploss-ügyleteket generálhat, így 263,50-ig is emelkedhet a jegyzés.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!