Hirtelen gyengüléssel indított a forint

Az euró gyengülését a forint is követte. A globális növekedés alakulásáról kijött borús hírek tették óvatosabbá a piacot.
NAPI, 2012. március 22. csütörtök, 10:06
Fotó: Napi.hu

Hirtelen gyengüléssel kezdte a napot a forint. Az euróval szemben a reggeli 291,6-es szintről 293,2-re emelkedett. Bár ez az ütem is elég meredek esés volt, mindezt az euró/dollár gyors ütemű esése is támogatta: 1,325-ről 1,316-ra süllyedt.

A forint szintemelkedése így a dollárral szemben nagyobb volt. Egy dollár 10 órakor 223 forintba került, ez egy százalékkal haladja meg a reggeli szintet, miközben ez az euróval szemben 0,5 százalék volt. A svájci frank 243,5 forintba került.

Két fő tényező tartja sakkban a befektetőket: az európai adósságválság alakulása és a globális növekedés beindulásának időpontja. Előbbiről nem derültek ki új információk, utóbbinál azonban két fő kedvezőtlen jel is volt ma. Egyrészt Németország, Franciaország, és így nem meglepő módon a teljes eurózóna iparának bizalmi indexeként szolgáló PMI is rosszabb lett a vártnál, másrészt a kínai gyáripari aktivitás a legfrissebb adatok szerint már az ötödik hónapja csökken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK