A rövid oldalon, a 3 és 12 hónapos kincstárjegy benchmarkja 15-15 bázisponttal hízott, a 6 hónapos papír referenciaértéke pedig 7 bázisponttal emelkedett. A hosszabb futamidejű instrumentumok is felfelé haladtak, esetükben 8-13 bázispontos növekményt regisztráltak az Államadósság Kezelő Központ szakemberei. A mai emelkedés követően valamennyi benchmark 7 százalék fölött tanyázik, a 3 éves kötvény hozama pedig átlépte a 8 százalékos határt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!